Zo kleef je onze stickers perfect!

Kleefinstructie
  • 1  
Rol de sticker uit en duw de applicatielaag goed aan op de sticker ( vooral bij grote stickers), zodat de sticker zelf goed aan de voorste applicatielaag blijft kleven. Let erop dat je de sticker heel goed aandrukt (met de bijgeleverde spatel) voordat je de achterkant van de sticker loshaalt. Vooral als de sticker kleine delen en dunne lijntjes bevat is dit extra belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je de achterkant kunt loshalen, zonder dat de sticker loskomt van de applicatielaag.
  • 2 (voor grote stickers)  
Tip als de sticker groot is: hang de sticker op de gewenste plaats op met een stuk schilderstape. Plak in het midden van de sticker een stuk tape van boven naar beneden. Vouw één van beide zijden voorzichtig om en trek voorzichtig de ondergrondlaag los. Let er goed op dat de de sticker aan de applicatielaag blijft plakken. Knip nu de ondergrondlaag af van de loshangende helft van de sticker.
  • 2 (voor kleine stickers)  
Is de sticker klein en handelbaar door één persoon, dan kun je de ondergrondlaag/achterkant van de sticker in één keer verwijderen en de sticker rechtstreeks met de applicatielaag op de ruit/auto/muur plakken. Let ook hier goed op dat de sticker aan de applicatielaag blijft plakken als je de ondergrondlaag verwijdert.
  • 3  
Plak de sticker gelijkmatig van binnen naar buiten op de muur. Druk de sticker goed aan met een spatel en zorg dat er geen luchtbubbels achterblijven. Let op: haal de applicatielaag niet van de sticker af.
  •  4  
Volg nu dezelfde werkwijze (3 en 4) voor de andere kant van de sticker als je met een grote sticker werkt. Druk het geheel goed aan.
  •  5  
Laat de sticker met de applicatielaag minimaal een uur inwerken.
  •  6  
Trek na minimaal een uur gewacht te hebben langzaam voorzichtig de applicatielaag van de ondergrond en de sticker af, zodat alleen de sticker op de ondergrond achterblijft. Rol de appliatielaag langs de ondergrond van de sticker af en let goed op dat je geen delen van de sticker mee trekt. Het is hierbij belangrijk dat je de applicatielaag niet in één harde ruk van de sticker lostrekt, maar deze geleidelijk verwijdert en dat je de applicatielaag niet naar jezelf toetrekt, maar plat langs de ondergrond afrolt.
  •  7  
Duw de sticker nog een keer goed aan op de muur, van binnen naar buiten, zodat er geen luchtbellen achterblijven.
En geniet van het eindresultaat. Zelf stickers bevestigen: Snel en gemakkelijk!
  • Aandachtspunten  
Haal de sticker uit de verpakking en rol deze ruime tijd voordat je gaat beginnen met het opplakken uit. De sticker rolt dan minder snel in elkaar en is beter handelbaar.
Bewaar de sticker niet langer dan een paar weken alvorens te beginnen met opplakken. Als de sticker in vochtige/warme ruimtes bewaard wordt kan het plakvermogen afnemen.
De mogelijke kreukels door het oprollen c.q. transport zitten voornamelijk in de papieren voor- en achterlaag. Mogelijke kreukels in het vinyl verdwijnen normaliter na een paar dagen door de sticker goed aan te duwen en aan te wrijven op een harde ondergrond.